Murjotatko talvisin toimiston harmaudessa haaveillen kesästä? Kevään tullen piristyt lisääntyneestä valosta luonnon puhjetessa väreihin. Saat huikeasti energiaa keväästä, kun taas syksy ja pitkä talvi puuduttavat. Hyvä olo syntyy aivoissa, aivot saavat elimistön tuottamaan endorfiineja, serotoniinia ja oksitosiinia, jotka aikaansaavat ilon ja onnen tunteet.

Värillä on väliä

Ei ole sattumaa, miksi stop-merkki on punainen tai miksi busineksen voimapukeutumisessa suositaan mustaa. Väreillä viestimme asioita, niiden vaikutus perustuu mielleyhtymiimme ja mielikuviimme. Esimerkiksi musta kielii auktoriteetista, punainen itseluottamuksesta ja vihreä rauhoittaa. Myös sillä, mitä värien rinnalla on, on väliä. Kontrastit vaikuttavat meihin, samoin sävy ja vaaleus. Väreillä on vaikutusta ihmisen henkiseen hyvinvointiin ja mielialaan, niillä voidaan viestiä elämänmyönteisyyttä ja lämpimyyttä ja ne voivat toimia inspiraation lähteenä. Arjen ei tarvitse olla harmaata, väreillä vaikutat energiatasoosi ja luovuuteesi, ne tehostavat mielesi toimintaa.

Kansa, joka pimeydessä vaeltaa

Työntekijän ikä- ja näkökyky, sekä se, mitä tulee nähdä vaikuttaa merkittävästi valosuunnitteluun. Väärillä ratkaisuilla voi myös aiheuttaa paljon haittaa. Valo häiritsee, jos sitä on liikaa, liian vähän, se on väärän sävyistä tai sijoitettu tilassa väärin. Valolla voidaan vaikuttaa ihmisen vuorokausirytmiin, ehkäistä kaamosmasennusta ja lisätä estetiikkaa. Luonnon- ja keinovalon pitäisi olla sopivassa suhteessa. Valon määrä, suunta, valaistuserot, tarkoituksenmukaisuus ja miellyttävyys vaikuttavat tilan viihtyisyyteen, työskentelyn tehokkuuteen ja jopa huoneen muotoon.

Herätä työpaikkasi eloon huonekasveilla

Tutkittua tietoa on, että kasvit työpaikoilla parantavat viihtyvyyttä, positiivista ilmapiiriä ja työtehoa, vaikutus ihmisen hyvinvointiin on suora. Esteettisten vaikutuksien lisäksi kasvien on todettu:
-Alentavan verenpainetta, hidastavan pulssia, vähentävän ihon sähkönjohtokykyä
-Vähentävän kielteisiä tunteita, kuten aggressioita ja lisäävän myönteisiä tunteita, kuten rauhallisuutta ja tasapainoisuutta
-Vähentävän terveyshaittoja, kuten yskää, päänsärkyä ja uupumusta
-Parantavan ilmanlaatua tehokkaasti poistamalla ilman epäpuhtauksia

Muutoksen ei tarvitse olla suurta, jotta sillä on vaikutusta. Sillä aikaa, kun sinä voit keskittyä omaan ydinliiketoimintaasi ja osaamiseesi, Sisu fiksaa yritysilmeesi uusiksi kustannustehokkaasti. Sisu tuo kesän työpaikallesi ja hymyn huulillesi.