Kierrätys ja tuotteiden käyttötarkoituksen muokkaaminen on ollut jo pitkään trendi sisustuksessa. Matkalaukuista tehdään pöytiä tai tuoleista hyllyjä, vain mielikuvitus on rajana!

Kierrättämällä vanhoista kalusteista voidaan saada sellaisenaan sisustukseen katseen vangitsijoita. Kauniisti kuluneet puupinnat, patinoituneet nahat tai kuluneet metallipinnat ovat yksilöllisiä esineitä, jotka tuovat historian havinaa ja tarinoita mukanaan sisustukseen.

Asiakkaamme Tekniikan museon suunnittelun keskiössä oli kierrätysteemaa, josta syntyi idea käyttää Kierrätyskeskuksen tuunattuja istuimia ja nojatuoleja – ekologista, uniikkia ja ajan patinan tuomaa lämpöistä tyylikkyyttä.

Museon arvoja noudattaen kierrätys sopi loistavasti niin uuden Tekniikan maa -näyttelyn teemaan kuin käytettävään budjettiinkin.

Entisöintiin käytettävät materiaalit antavat ideat tulevan kalusteen tyylille. Geometrinen printti ja neutraalit sävyt yhdistävät kalusteen minimalistiseen sekä skandinaaviseen tyyliin, kuten Tekniikan museon tuunattu, persoonallinen tuoli (ks. kuva alla).

Kalusteet on suunniteltu käytettäviksi, joten perinteinen käsityö on laadukasta ja kestävää. Sitä kannattaa aina vaalia. Vanhan kalusteen ei tarvitse olla koriste, vaan se voi olla kaikkein rakkain ja käytetyin kaluste sisustuksessa.

Tekniikan museon lounge-tilan lopputulos on ollut todella onnistunut ja kiitelty. Vieraat ovat viihtyneet tilassa todella hyvin ja jääneet spontaanisti istuskelemaan nojatuoleihin – mikä juuri olikin tavoite! ”Ajatus, että museot toimisivat ihmisten olohuoneina, on tässä tapauksessa toteutunut kirjaimellisesti keskelle suurta näyttelyhalliamme!” kommentoi museon johtaja, Marjo Mikkola, tyytyväisenä.

Päivitetty 2020