Ennakkoluuloton kasvuyritys -otsikolla tituuleerataan Hartela Forumin www-sivuilla Ludocraft Oy:tä (juttu täällä) ja SISU allekirjoittaa väitteen täysin! Hienoa huomata, että joku muukin oululainen yritys on huomannut tilojen vaikuttavuuden työntekijöiden viihtyvyyteen, tehokkuutteen ja sitä kautta myös yrityksen menestymiseen. “Akateemisessa maailmassa heräsi kysymys, miksi innovatiivisuutta suorastaan edellyttävässä ympäristössä tehdään töitä harmaimmissa mahdollisissa puitteissa. Ristiriita ympäristön ja sen tarkoituksen välillä oli merkillinen.” sanoo Tony Manninen Hartela Forumin www-sivuilla. Samaa aihepiiriä käsiteltiin myös meidän blogissamme aiemmin (Pirteyttä työtiloihin) Tutkittua tietoa työympäristöjen vaikutuksesta työn tuloksellisuuteen saa mm. eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan raportista vuodelta 2004 (artikkeli ladattavissa tästä)

Hartela Forum on tehnyt hienoa työtä toteuttaessaan Tonyn visiot uudenlaisista toimitiloista ja on pakko nostaa hattua, että isotkin rakennusliikkeet ovat suuntaamassa palvelujaan asiakasystävällisimmellä tolalle, eivätkä näin ollen rakenna tiloja ja jätät asiakkaan mietittäväksi mitä niillä tekevät, vaan ovat mukana jo alusta lähtien. Ludocraftin toimitiloissa kaikilla huoneilla teema, jos katsot toimistossasi ympärillesi minkä teeman huomaat?

Kuinka monen toimistolta löytyy esimerkiksi bändikämppä? Tai lego-huone, toimistosauna tai keskeneräisiä palapelejä? Asioiden mielikuvituksellinen toteutus ei välttämättä maksa yhtään sen enempää kuin mielikuvituksettomuuskaan. Miksi tekisit tiloistasi tylsät ja harmaat, jos samalla rahalla saat enemmän?