← Karkkipäivä Studio Ollila →

Monimuotoisia, avoimia tiloja ja viihtyisää yhdessä tekemisen meininkiä modernilla ja freessillä ilmeellä!

Envera on vedensäästöalan palveluyritys, jonka intohimona on säästää asiakkaidensa vettä. Tämä voimakkaasti kasvava, nuorekas ja asiantunteva yritys toimii pääasiassa Etelä- ja Länsi-Suomen alueella palvellen satoja asiakkaita taloyhtiöistä Suomen johtaviin kiinteistönomistajiin. Enveran arvomaailmaan ja asenteeseen kuuluu tarjota hyvin suunniteltu ja miellyttävä työympäristö työntekijöilleen – tällöin yrityksen tuloskin paranee, työviihtyvyydestä puhumattakaan.

Alkutilanne:

Envera oli muuttamassa suurempiin tiloihin Stella Business Parkissa Espoossa. Valittu tila oli viidennen kerroksen vanhanaikainen toimisto, jossa ikkunat osoittivat kolmeen eri ilmansuuntaan. Potentiaalia oli paljon vaikka alkutilanne olikin aika kaoottinen; pieniä kopperohuoneita käytävän varrella, ei avotilaa.. raivattavaa ja muutettavaa oli siis yllin kyllin! Sisun osuus tässä täyden muodonmuutoksen projektissa oli tilasuunnitelma, toimistokalusteet, uusi keittiö, valaistus, sisäpintojen materiaalit ja muu sisustus. Remonttiosuus tehtiin myös Sisun suunnitelman mukaisesti vaikkakin eri toimijan toteuttamana, mikä toi mukanaan omat haasteensa projektinhallinnan näkökulmasta. 

Tarpeet ja idea toimitilasta:

Idea tilasta oli selkeä: vähemmän seiniä ja enemmän avotilaa! Envera halusi tarjota työntekijöilleen mahdollisimman hyvän, viihtyisän, rennon ja monimuotoisen ympäristön. Tilavuutta, joustavuutta, valoisuutta ja yhdessä tekemisen meininkiä lähdettiin hakemaan, ei siis niinkään perinteistä toimistolookkia. Tiloista haluttiin toimivia ja moneen tarkoitukseen sopivia. Ideana oli, että työtä pystyisi tekemään missä ja miten vain; sohvalla istuen, keittiön pöydän ääressä, seisoen tai vaikkapa puhelinkopin rauhassa.

Pohjasta säilytettiin yksi huone, jonne toteutettiin neuvottelutila. Keittiöseinämän paikka pidettiin ennallaan ja muu tila suunniteltiin avotilaksi, johon luotiin eri oleskelualueita sekä muutamia puhelinhuoneita. Yksi huone suunniteltiin myös toimistopäällikön käyttöön. Lasipinnoilla haluttiin tuoda avoimuutta, valoisuutta ja helposti lähestyttävää meininkiä. Keittiöllä taas haettiin kalusteenomaista, tyylikästä fiilistä sekä yhteistä oleskelu -ja työtilaa. Lattian piti olla todella äänieristävä, jotta avotila toimisi käytännöllisenä ratkaisuna. 

Lopputulos:

Koko suunnitelman tavoitteena oli, että kaikki toimistossa astioita myöten toimisi osana sisustusta, heijastaisi Enveran arvoja ja toimisi käytännöllisenä osana toimivaa ja raikasta kokonaisuutta. Niin Enveralaisten kuin suunnittelijankin mielestä tässä onnistuttiin erittäin hyvin. ”Oli todella hyvä ja kodikas olo astua uuteen toimistoon. Mahtava fiilis ja energia, kaikki onnistui juuri niin kuin pitikin!”, kommentoi Enveran toimistopäällikkö Katri Lindström hymyssä suin.

Suunnittelijan kommentit:

Todella hauska, miellyttävä ja kokonaisvaltainen projekti. Suunnitelman pääelementit on myös kopioitu Enveran Tampereen toimistolle – todella mukava nähdä, että asiakas on niin tyytyväinen lopputulokseen!”, sanoo Eeva Mankinen Sisulta.

Katri Lindström Toimistopäällikkö Envera Oy
← Karkkipäivä Studio Ollila →