← Codemate Ubicomp, Oulun yliopisto →

Tilan ja toiminnallisuuden kohtaaminen avokonttorissa

IndoorAtlas on Oululaislähtöinen sisätilapaikannusyritys, joka käyttää harvinaista magneettikenttään perustuvaa sisätilapaikannusteknologiaa. Tämä marginaalisen teknologian uniikki osaaja on nykyään kansainvälinen alansa huippu tekijä, joka toimii globaalilla tulevaisuuden alalla ja saa suurimmat asiakkaansa Aasian markkinoilta. 

Toimisto sijaitsee W.G. Palmqvistin suunnittelemasta kiinteistöstä, johon Indoor halusi saada heidän näköisensä toimivat, raikkaat ja inspiroivat uudet tilat, jotka sopisivat monenlaiseen työskentelyyn.

Avokonttori, jossa kommunikaatio virtaa ja yhteishenki kasvaa.

Yhteisen oleskelutila auttaa yhteishengen luomisessa, joka on nuorelle startup-yritykselle tärkeä arvo. Kaiken kaikkiaan yritys halusi kilpailukykyisen ja viihtyisän työympäristön, jolla hemmotellaan omaa väkeä sekä houkutellaan alan parhaimmistoa puoleensa.

”Olo on melkein kuin kotona!”

kommentoi Tii Möltsi, Indoorin henkilöstökoordinaattori

Tilaan suunniteltiin erilaisia tiloja tiimityöskentelylle, neuvottelutiloja, tiloja puhelinpalavereille, rentoja yhteistiloja, hiljaisia työpisteitä sekä vieraiden vastaanottotila. Erityistarpeena oli piirtopintojen lisääminen, jotta Indoorilaisten luovuus pääsisi huippuunsa. Avotoimiston käytännöllisyyttä luotiin tilanjakajilla ja eri seinämillä, että työtilat ovat käytännöllisen viihtyisät. 

Suunnittelun tärkein osa eli tilan ja toiminnan kohtaaminen onnistui erinomaisesti. Toimistoviihtyvyys on sitä luokkaa, että tiloihin tekee mieli jäädä hengailemaan töiden jälkeenkin.

”Hyvältä näyttää ja on hyvä fiilis, tuntuu oikein mukavalta” kertoo Tii tyytyväisenä.

Aivan mahtava paikka ja porukka! Oli ihana tehdä heidän kanssaan töitä ja nähdä kuinka sekä yritys, henkilöstö että tilat kukoistavat uuden ilmeen myötä.” kertoo suunnittelijamme Eeva Mankinen hymyssä suin.

Tii Möltsi Henkilöstökoordinaattori IndoorAtlas, Helsinki