← Rags Shoes and Apparels Verve →

Puijon torni on Kuopion helmi. Tornista avautuvat maisemat ovat ihastuttaneet kävijöitä jo yli 150 vuoden ajan. 

 ”Upea arvokiinteistö inspiroi meidät palaamaan vuosikymmenelle, jolloin eväät käärittiin voipaperiin ja maito juotiin kossupullosta. Halusimme luoda jotain uutta ja kotoisaa paikallisille, unohtamatta alueen matkailullista merkittävyyttä. Syntyi kuopiolainen metsäolohuone, jossa visiomme ainutlaatuisesta retkestä puiden yläpuolelle konkretisoitui osaavien ammattilaisten käsissä”, kertoo Ravintolamestarit Oy:n toimitusjohtaja Eeva Mertanen.

SISU Interior on vastannut ravintoloiden projektinhallinnasta sekä Puijon tornikahvilan ja ravintoloiden sisustusarkkitehtuurista yhteistyössä Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsin kanssa. 

”Vastuullamme on ollut Puijon ravintoloiden projektinhallinta sekä kalustemuotoilu ja käyttäjälähtöisten tilaratkaisuiden luominen. Lähtökohtanamme Puijon Majalla oli biofiilinen suunnittelu, jolla halusimme luoda tiloihin yhteyden luonnon, tilojen ja ihmisten kesken”, kertoo Puijon Majan pääsuunnittelija Laura Korento.  Biofiilisuus näkyy muun muassa seinä- ja kattopinnoissa, joissa on käytetty puuta, sammalta ja muita orgaanisia materiaaleja.

Sisu Interiorinupeat, ammattitaitoiset naiset ovat pitäneet huolen niin visiomme toteutumisesta kuin budjetistakin. Voin täydestä sydämestäni suositella heitä mihin tahansa projektiin, koska Sisulta onnistuvat niin asiakkaan näköisen visuaalisen ilmeen luominen kuin projektinjohtokin.”

Eeva Mertanen, Toimitusjohtaja Ravintolamestarit Oy

Sisustussuunnittelun pääpaino oli luonnossa, koska se oli asiakkaan tärkein lähtökohta. Torniravintolan ja Tornikahvilan henki on vahvasti 50–60-lukuinen, kun taas Puijon Majalla vanhan hirsirakennuksen tunnelmallisuutta korostettiin uusilla pinnoilla ja retrolla kalustuksella. Puijon maja on koko perheen sekä liikkujien yhteinen olohuone, jonne on helppo poiketa.

“Olen onnellinen, että otin riskin ja palkkasin kaksi sisustussuunnittelutoimistoa meidän ainutlaatuiseen “Puijon lakialueen ravintolat” -projektiin. Valitsin paikallisen suunnittelutoimiston vastaamaan Tornikahvilan ja -ravintolan sisustussuunnittelusta ja Sisun vastaamaan kahvilalinjaston ja baarin sekä Puijon Majan suunnittelusta ja koko lakialueen ravintoloiden budjetista kokonaisvaltaisesti. Saatiin hyödynnettyä paikalliset kontaktit ja vahva projektinjohto-osaaminen sekä visuaalinen silmä, johon pystyin luottamaan.” Kommentoi Eeva

Voin lämpimästi ja täydestä sydämestä suositella Sisua mihin tahansa vaativaankin projektiin. Sisulta onnistuu niin asiakkaan näköinen visuaalinen ilme kuin projektin johto. Kiitos Sisu ♥️

Eeva Mertanen, Toimitusjohtaja Ravintolamestarit Oy
Eeva Mertanen Eeva Mertanen Toimitusjohtaja Puijon Torniravintola, Tornikahvila ja Puijon Maja