← Rags Shoes and Apparels Verve →

Puijon torni on Kuopion helmi. Tornista avautuvat maisemat ovat ihastuttaneet kävijöitä jo yli 150 vuoden ajan. 

 ”Upea arvokiinteistö inspiroi meidät palaamaan vuosikymmenelle, jolloin eväät käärittiin voipaperiin ja maito juotiin kossupullosta. Halusimme luoda jotain uutta ja kotoisaa paikallisille, unohtamatta alueen matkailullista merkittävyyttä. Syntyi kuopiolainen metsäolohuone, jossa visiomme ainutlaatuisesta retkestä puiden yläpuolelle konkretisoitui osaavien ammattilaisten käsissä”, kertoo Ravintolamestarit Oy:n toimitusjohtaja Eeva Mertanen.

SISU Interior on vastannut ravintoloiden projektinhallinnasta sekä Puijon tornikahvilan ja ravintoloiden sisustusarkkitehtuurista yhteistyössä Sisustussuunnittelu Tiina Ruotsin kanssa. 

”Vastuullamme on ollut koko Puijon tornin ravintoloiden projektinhallinta sekä kalustemuotoilu. Lähtökohtanamme oli biofiilinen suunnittelu, jolla halusimme luoda tiloihin yhteyden luonnon, tilojen ja ihmisten kesken”, kertoo pääsuunnittelija Laura Korento

Biofiilisuus näkyy muun muassa seinä- ja kattopinnoissa, joissa on käytetty puuta, sammalta ja muita orgaanisia materiaaleja.

Halusimme luoda jotain uutta ja kotoisaa paikallisille, unohtamatta alueen matkailullista merkittävyyttä.

Eeva Mertanen

”Ravintoloiden henki on vahvasti 50–60-lukuinen, ja olemme valinneet tilaan Artekin kalusteita. Funktionaalisuus näkyy myös tarjoiluastioissa, joina toimivat esimerkiksi paikalliset päretuotteet.”

Projektinhallinnan pääpaino oli luonnossa, koska se oli asiakkaan tärkein lähtökohta. 

”Emme halunneet tehdä kompromisseja asiakkaan ydintoiveesta, vaan pidimme kiinni heidän arvomaailmastaan.”

Tällä hetkellä Sisu Interior työskentelee samaan konseptiin kuuluvan Puijon majan suunnittelun parissa, jonka lähtökohtina ovat retro ja retkeily.

”Puijon maja on enemmän koko perheen sekä liikkujien yhteinen olohuone, jonne on helppo poiketa.”

Eeva Mertanen Eeva Mertanen Ravintolamestarit Oy:n toimitusjohtaja Puijon Torniravintolat ja Tornikahvila
← Rags Shoes and Apparels Verve →