← IndoorAtlas, Helsinki Technopolis, Oulu →

Demohuoneen futuristinen muodonmuutos

Ubicomp (Center for Ubiquitous Computing) on HCI-pohjainen (Human Computer Interaction) tutkimus- ja opetus yksikkö Oulun yliopiston Tieto- ja Sähkötekniikan tiedekunnan alla. Ubicomp tekee opetus- ja tutkimus käyttöön HCI-pohjaisia aplikaatioita ja prototyyppejä, joista useat ovat myös helposti demottavissa. Ubicompilla on paljon yritysyhteistyötä sekä yliopisto- ja oppilaitoskumppaneita ympäri maailman, kuin myös opiskelijaryhmävierailuja. Vierailijoita sekä demottavaa siis riittää, ja olikin tarpeen mukaista saada edustavat demotilat esiteltäville tuotteille.

”Olemme olleet todella tyytyväisiä lopputulokseen, tila on toiminut tosi hyvin. Ihailevia kommentteja on tullut niin vierailijoilta kuin kollegoiltakin!”

kommentoi Paula Alavesa Ubicompilta.

Lähtökohtina oli edustava ja vakuuttava demotilaa, jolla tehtäisiin vaikutus vieraileviin kumppaneihin sekä tuleviin opiskelijoihin. Tilalla haluttiin luoda tunne, että vierailija tulee moderniin vaikuttavaan esittelytilaan, joka henkii teknologista edistymistä ja futuristisuutta, ja samalla myös peilaa Ubicompin brändiä.

Tila henkii ainutlaatuisuutta ja innovatiivisuutta

Käytännön tarpeina oli saada monipuolista säilytystilaa, erikokoista ja muotoista näyttelytilaa esiteltäville demoille sekä siirreltäviä istuin- ja pöytäratkaisuja. Modulaarisuus oli tärkeää, jotta tilaa voi tarpeen tullen muokata eri käyttötarkoituksiin. Seinä-, pöytä- ja lattiapinnat haluttiin saada hyötykäyttöön ja luoda tehoste-elementtejä eri puolille huonetta. Värimaailmaa lähdettiin rakentamaan Ubicompin brändivärien pohjalta.

Asiakas halusi scifimäistä, geometrista ilmettä, jota lähdettiin hakemaan pelimaailmasta pikselihenkisellä kuvio- ja muotokielellä – lopputulos sopii myös itse yliopiston arkkitehtuuriseen muotokieleen geometrisellä hengellään. Hexagon -kuvioidusta lattiasta tetrispalikoiden muotoiseen valaistuun alakattorakennelmaan – koko tila puhuu nyt samaa futuristista kieltä! Erikoinen alakatto toteutettiin yhteistyössä Oulun Kattopalvelun kanssa Sisun suunnitelman pohjalta.

Tämä projekti on ollut juuri tähän tilaan visioitu, mietitty, toteutettu, ja kalusteita myöten räätälöity kokonaisuus, joka luo elämykselliset ja inspiroivat puitteet kaikille tilan käyttäjille” kertovat suunnittelijat Fiia Tryyki ja Suvi Salmenkaita.

Paula Alavesa Ubicomp, Oulun yliopisto
← IndoorAtlas, Helsinki Technopolis, Oulu →