Sähköpöytien suosio toimistoissa näkyy myös Sisun toiminnassa. Uusia pöytiä on toimitettu samalla kun vanhoja kiinteitä pöytiä on viety paluukuormassa varastoon. Kauttamme saa niin uusia kuin käytettyjäkin sähköpöytiä.

Mutta miksi yrityksen pitäisi satsata kalliimpaan pöytään?
Mediassa puhutaan paljon, kuinka istuminen tappaa. Istumme päivät töissä ja sieltä päästyämme vielä illan sohvalla. Istuminen vaikuttaa tuki- ja liikuntaelimistön rakenteisiin ja esimerkiksi aineenvaihduntaan. Kaikkia istumisen haittoja ei vielä edes tiedetä.

Tutkimusten mukaan työpäivän jälkeinen kuntoilu ei riitä korvaamaan istumisen aiheuttamia haittoja. Maksimi istumisaika yhteen menoon on toisten artikkelien mukaan puoli tuntia ja toisten kaksi tuntia. Joka tapauksessa istumisesta tulisi pitää taukoja esimerkiksi kipaisemalla portaat alas ja ylös tai vaikkapa juomalla kahvit seisaaltaan.

Sähköpöydissä on se etu, että niissä korkeuden säätäminen on helppoa, mikä mahdollistaan työnteon seisaaltaan. Silloin tulee usein liikuttua enemmän kuin istuessa. Esimerkiksi sähköposteja lukiessa voi pyöritellä hartioita, vaihtaa jalkojen asentoa tai vain heijata hieman edes takaisin. Näin työpäivästä ei tule niin staattinen. Seisominen on eduksi myös selän ja niskahartiaseudun lihaksille.

Tarvitsevatko kaikki työntekijät oman sähköpöydän?
Asiakkainamme on yrityksiä, joihin on ostettu yksi sähköpöytä työntekijöiden yhteiseen käyttöön. He voivat vuorollaan käyttää pöytää, joka sijoittelullaan tarjoaa samalla esimerkiksi yksityisyyttä ja rauhaa työskentelyyn.

Toki meillä on myös asiakkaita, joissa työntekijöillä on omat sähköpöydät, jotta he voivat vaihdella työpöydän korkeutta päivän aikana kehon tuntemusten mukaan välillä istuen, välillä seisten ja välillä vaikkapa käyttäen jumppapalloa tai satulatuolia työtuolina. Näin työpäivän kuormitus ei tule vain tietyille lihaksille ja mikä parasta, eri asennoissa työskennellessä tulee samalla myös aktivoitua eri lihaksia.

Joko teidän toimistolta löytyy sähköpöytä?
Jos ei, niin ota yhteyttä ja toimitamme sinulle joko uuden tai käytetyn sähköpöydän. Kysy lisää valikoimastamme.

*Kuva on lainattu Ikean sivustolta. Siinä on Bekant sähkösäätöinen työpöytä.