Varsinkin joulunaikaan erilaisilla valoilla on iso merkitys kodin tunnelmaan. Jotkut luovat tunnelmaa ripustettavilla jouluvaloilla ja toiset kynttilöillä. Toimistoissa valaistuksen suunnitteluun ei ole yleisesti panostettu työvalon riittävyyttä pidemmälle. Nykyajan toimistoissa tosin tunnelmavalaistuskin erilaisiin tiloihin voisi olla paikallaan, siitä saa meidänkin blogissamme mainostettua pirteyttä ja tunnelmaa (Inspiroidu työpisteelläsi ja viihdytyöpaikallasi)

Luxhomen sivuilta (http://theluxhome.com/) otettu kuva näyttää hyvän esimerkin siitä miltä tulevat toimistot voivat näyttää. Ennenkaikkea luovaa työtä tekevät henkilöt haluavat päivälleen vaihtelua ja erilaista tunnelmaa, josta on mahdollista saada inspiraatiota. Jokaisella toimistolla tulisikin olla huone, jossa on rentouttava ja miellyttävä tunnelma vapaamuotoisia palavereita, kahvihetkiä ja miettimistä varten.

Ralph Laurenin toimistolla valoja on käytetty yksityiskohtina ja tehosteena katossa, kirjaimellisesti. Ambience Lighting (Ambience Lighting www-sivut) on yritys, joka on erikoistunut nimenomaan erilaisten valojen suunnitteluun julkisiin tiloihin, yrityksille ja koteihin. Pieniä, mutta niin isoja oivalluksia siitä miten valoja voi käyttää tunnelman luomiseen.

Lopuksi Freshome (linkki www-sivuille) tarjoaa vaihtoehdon kaikille niille, jotka eivät halua vesiputkiaan piiloon. Jos valaistut putket tuntuvat liian utopistisilta, ne voi myös maalata.