Yksi viime ajan hätkähdyttävämpiä tutkimuksia osoittaa, että istumatyön haittavaikutuksia ei edes pysty korvaavaan vapaa-ajan liikkumisella. Heillä, jotka harrastavat rivakkaa liikuntaa työajan ulkopuolella on samanlaisia soluvauroita, kuin niillä, jotka eivät liiku ollenkaan. Istumatyön negatiiviset vaikutukset ilmaantuvat myös yllättävän äkkiä. Keskivartalolihavuus lisääntyy muutoin aktiivisessa ryhmässä jo kahdessa viikossa. Istumatyötä voidaankin pitää vähintään yhtä suurena terveysriskinä, kuin tupakointia tai juomista.

Tulevaisuuden työtilojen suunnnittelussa onkin siis otettava huomioon työtilojen monimuotoisuus ja miten ne taipuvat monenlaiseen toimintaan. Voiko samassa tilassa vetää aamulla toimistotyöntekijöille taukojumppaa ja pitää iltapäivällä kehittämispalavereja?

Kaikkien huonojenkin uutisten jälkeen on toivoa! Alueena, jossa vietämme suuren osan valveillaoloajastamme, työpaikka voi toimia myös positiivisena vaikuttajana terveyteemme. Me Sisu Interiorilla otamme haasteen vastaan ja pistämme koko ammattitaitomme peliin selvittäessämme mikä tekee asiakkaidemme työpaikoista tehokkaamman ja kuinka voimme vähentää istumatyötä samalla tehostaen työn laatua. Joskus etäisyydetkin ovat hyvä asia. Mukavan ja kalliin ergonomisen tuolin sijaan voimme valita vaikka seisomapöydän ilman tuolia. Toimitilasuunnittelussa vain mielikuvitus on rajoittavana tekijänä.