Yksityiskotien sisustuksista tutut ja ajankohtaiset aiheet, aikakausien ja sisustustyylien yhdistely sekä rentous, ovat rantautuneet myös työympäristöjen suunnitteluun ja muutoksiin. Ajan henkeen tyypillisesti uusiokäyttämällä vanhaa voidaan sekä säästää, että tuoda perinteisen tyylisiin työtiloihin mielenkiintoa sekä viihtyisyyttä. Myös kodinomaisuutta halutaan korostaa, varsinkin tauko- ja henkilökunnan tiloissa. Meidän suunnittelukohteissammekin aihe on ollut vahvasti mukana niin toimisto- kuin hotellipuolellakin.

sok_kirjahylly

Innostuksen lähteenä voi olla ihastus tiettyyn aikakauteen, vihreät arvot ja kestävä kehitys tai vain mukavuus. Tällöin on aivan paikallaan hyödyntää julkisisustuksessa myös yksityiskoteihin suunniteltuja kalusteita tai sisustustuotteita tuomaan lisämaustetta ja fiilistä tilaan, sopivissa määrin. Näissä vain suunnitteluun ja etsintään käytettävä aika on rajana, koska etsivä löytää aarteita niin kirpputoreilta kuin antiikkiliikkeistä tai huutokaupoistakin. 

codemate-seinakollaasivanha-tuoli

Mielikuvitusta käyttäen on rajattomat mahdollisuudet tehdä vanhasta uutta. Tuunaus on ollut pinnalla jo pitkään, mutta työympäristöäkin on kevyellä tavalla mahdollista uudistaa. Esimerkistä käy työpöytien kansien vaihtaminen uuteen värimaailmaan tai vaihtoehtoisesti jalkaosan vaihtaminen sähkörungoksi, jolloin ergonomia loistaa uudistuksen keskipisteessä.

Yksi nykytrendeistä on rustiikkinen ilme ja usein onkin tavoitteena saada uudesta vanhannäköistä. Vaihdetaan säilytyskalusteiden vetimet mielenkiintoisiin vanhoihin tai käsitellään pinta esimerkiksi kalkkimaalilla tai petsillä. Tilan sielun tai uuden tunnelman tekevät usein juuri ne pienet yksityiskohdat ja muutos ei siis välttämättä vaadi isoa rahallista sijoitusta, vaan enemmänkin inspiraatiota ja hyvän suunnitelman. Parhaan lopputuloksen ja hallitun kokonaisuuden saavuttamiseksi suosittelemme kuitenkin kääntymään ammattilaissuunnittelijan puoleen 🙂

sok_vanha-kirjoituskone

Kirjoittaja: Suunnittelija, Suvi Salmenkaita