← Technopolis, Oulu Envera Oy →

Kokonaisvaltaisen suunnittelun herkullinen myymäläprojekti!

Karkkipäivä on keski-eurooppalaistyylinen karkkikauppa ostoskeskuksessa Valkeassa Oulussa. Karkkipäivä tarjoaa uusia, maukkaita ja jopa ylellisiä herkuttelukokemuksia asiakkailleen. Sisu Interior oli mukana rakentamassa ja suunnittelemassa Karkkipäivän tarinaa aivan alkumetreiltä putiikin loppusilauksiin saakka.

Alkutilanne

Karkkipäivän Myymäläpäällikön, Heli Taanilan, sanoin: ”Ainoastaan idea toimipaikasta oli jo valmiiksi olemassa, mutta muuten ei oikeastaan kuin ajatus siitä minkälainen myymälästä voisi tulla – projektin alussa nimikin vielä puuttui!”. Ihan alkuruudusta siis lähdettiin liikkeelle; nimeä, logoa ja brändivärejä myöten. Tilaan piti suunnitella graafinen ilme, kalusteet, layout, valaistus, värimaailma, pintamateriaalit, näytteillepanoastiat ja käytännössä kaikki mitä tarvittiin uutta hienoa karkkikauppaa varten.

Projekti oli luova prosessi alusta loppuun saakka – lisäyksiä ja muutoksia tuli pitkin matkaa aika reilustikin. Jopa Valkean avajaisten aikaan Karkkipäivä ei ollut vielä niin hulppean edustavassa kunnossa kuin mitä se nykyisessä pursuilevan makeassa kuosissaan on – kuitenkin tarpeeksi edustavassa, jotta asiakkaat saivat heti ensituntumaa tästä tulevasta makeiskeitaasta. Sisun näkökulmasta oli todella hauskaa, jännittävää ja haastavaakin päästä mukaan tekemään ja toteuttamaan ihan uutta konseptia täysin uusiin tiloihin sekä sovittaa matkan varrella pikku hiljaa lisääntyviä tarpeita suunniteltuun tilaan.

Tarpeet ja idea toimitilasta

Hakusessa oli siis uuden konseptin karkkikauppa ja herkkupuoti, jossa olisi paljon näyttävää esillepanotilaa ja kattava valikoima eri karkkeja ja makeistuotteita. Myös kalliimman linjan tuotteita ja erikoisempia makeiskokemuksia haluttiin tuoda esille. Irtohyllyt ja erilaiset esillepanoratkaisut olivat päätarpeina kalusteiden osalta. Kalusteet tehtiin mittatilaustyönä monimuotoisia käyttötarkoituksia silmällä pitäen, ottaen huomioon etenkin myymälän kausittain vaihtuvat esillepanotarpeet. Karkkipäivä halusi myös välttää tyypillisiä karkkilaariratkaisuja ja erottua näin kilpailijoista. Haluttiin siis toimivuutta ja näyttävyyttä.

Kaupan sijainnin piti olla todella hyvä ja yleisilme lämpimän kutsuva. Sisustuksella haettiin puodintuntua, sirkusmaista tunnelmaa ja lämpimän kutsuvaa ilmettä makeismaailman pyörteisiin.

Lopputulos

Kaikki kalusteet ovat valkoisia, mikä selkeyttää tilaa ja päästää brändivärit kunnolla esille. Lankkulattiaa jäljittelevä vinyylilattia tekee tilaan paljon haettua lämpöistä puodintuntua, ikään kuin astuisi kivijalkakauppaan sisään. Sisun ja Karkkipäivän yhteinen sävel löytyi todella helposti ja kaikki asennukset sujuivat oikein hyvin. Karkkipäivän Myymäläpäällikkö, Heli Taanila, kommentoi projektia näin: ”Lopputulos on juuri mitä haluttiin, nyt alkaa näyttämään jo aika valmiilta! Tämän perusteella suosittelen mielelläni Sisun palveluita myös muille.”

Suunnittelijan kommentit

Yritys lähti rohkeasti mukaan ehdotettuihin ratkaisuihin, ja lopputulos heijastelee nostalgista mutta uudistunutta karnevaalipäivän henkeä, jonka paraatipaikalla ovat eri kokoiset ja muotoiset herkullisen värikkäät makeiset upotettuina näyttäviin lasipurnukoihin ja -kulhoihin. Lopputulos on sanalla sanoen: herkullinen!” kuvailee suunnittelija Fiia Tryyki Sisulta.

Heli Taanila Myymäläpäällikkö Karkkipäivä
Loading...