← Ouman

Ravintola Nallikari on alun perin oululaisen arkkitehti Risto Harjun vuonna 1975 suunnittelema rantaravintola ja juhlapaikka. Useiden eri vaiheiden jälkeen se on taas herännyt henkiin. Ravintolan Nallikarin suunnittelussa tärkeitä asioita olivat paikan historian kunnioittava uudelleenrakentaminen (myös vaatimus kaupungin puolelta), joka näkyi myös teemassa sisällä joka oli Retro.

Ravintola Nallikari:n arkkitehtisuunnittelun toteutti M3-Arkkitehdit ja sisustussuunnittelijana toimi Sisustamo K. SISU toimi kalustetoimittajana toteuttaen sekä arkkitehdin, että sisustussuunnittelijan visiota budjettiin sopivasti.

Värimaailmaa hallitisivat punainen, sininen, valkoinen ja vaaleat puupinnat. Tuolit Ravintola Nallikariin tilattiin Espanjasta. Muovituolien helppokäyttöisyys, siistittävyys ja muotoilukieli puhuttivat molempia suunnittelijoita. Tiloja brändättiin Fine Dining, Bistro ja Kahvila käyttöön. Fine Dining puolella tuolit olivat verhoiltuja, Bistro-puolella ilman verhoilua, mutta muovituolien hyvänä puolena on pieni joustavuus jotta istuin ei tunnu kovalta. Kahvilan puolella samasta Enea Design:in mallistosta löytyi myös baarijakkaroita.

Sisälle pöydät tulivat Suomesta. Pöydät toteutettiin mikrolaminaatti kannella, jota kannatteli yksi kokovalkoinen laippajalka. Ulos tulevien pöytien kannet tilattiin Saksasta materiaalista joka on painepuristettua muovin kaltaista materiaalia joka kestää vaihtelevia sääolosuhteita erittäin hyvin. Jatkuvaa irroittamista kestävät säänkestävät laippajalat tulivat pieneltä suomalaistehtaalta. Myös ulos valittiin tuoleihin materiaaliksi muovi, tosin sisälle verrattuna tällä kertaa kokonaan muoviset tuolit.

SISU toimi yhtenä asiantuntijana suunnittelijoiden kanssa tässä vaativassa saneerauskohteessa, jotta saavutettuun budjettiin päästiin. Suunnittelijoiden tehtävänä on huolehtia kokonaisuuskuvasta ja heillä ei välttämättä ole mahdollisuutta alkaa haalimaan kalusteita eri toimittajien mallistoista / koota itse kalusteita maailmalta sopiviksi komboksi, SISU pystyy sen tekemään.

Ravintola Nallikari
Loading...