← Toimistosuunnittelu / FCG Elbit Oy IndoorAtlas, Helsinki →

Kodikas monitilatoimisto

Codemate on kansainvälinen ohjelmistotalo, jonka juuret ovat Oulussa. Codematelaiset ovat erikoistuneet verkkopalveluiden, mobiilisovellusten ja IoT -järjestelmien kehittämiseen ja ylläpitoon palveluna. Vuonna 2007 perustetussa kasvuyrityksessä työskentelee jo 75 henkilöä, joista noin 55 toimii Suomessa ja heistä 38 henkeä Oulun toimipisteessä Kasarmintiellä. Suomen lisäksi Codemate toimii myös Aasiassa. 

Codematen Oulun toimipiste sijaitsee kauniissa historiallisessa miljöössä Oulujoen varrella. Toimistorakennus on vanha Koskenniskan panimon varasto, johon on uudistuksen myötä tehty laajennus. 

Itse toimistotilat koostuivat uudesta ja vanhasta puolesta, joissa oli erikokoisia avotilahuoneita 3–6 hengelle, muutama johdon käyttämä huone, avoin kokoontumistila sekä isompi ja pienempi keittiö. Yleisilmettä haluttiin yhtenäistää ja sisustusta johdonmukaistaa kerroksesta toiseen. Rakennuksen tunnelma ja ympäristö haluttiin heijastaa myös sisätiloihin, ihanien hirsiseinien korostamana.

Monitoimitilassa on lupa irrottautua omalta työpisteeltä ja hakea inspiroivia työympäristöjä

Käytännön päätarve oli saada enemmän toimistotilaa, toiminnalliset kokoontumis- ja virkistystilat, sekä luoda yhdenmukainen, kotoisa ja viihtyisä toimisto. Ergonomisiin ratkaisuihin haluttiin panostaa työpisteitä suunniteltaessa, ja haluttiin tarjota vaihtoehtoisia paikkoja missä tehdä työtä. Kaikkiin tiloihin haettiin joustavuutta ja toimivuutta työnteon suhteen. Suurimman muutoksen kohteena oli yläkerran neuvotteluhuone, josta tehtiin rento takkahuone eri käyttötarkoituksiin, kuitenkin lähinnä virkistyskäyttöön. Suuren muutoksen kohteena oli myös kolmannen kerroksen yhteistila, josta muokattiin iso sisäisten kokoontumisten monikäyttötila, johon koko henkilökunta mahtuu kerralla.

”Aivan mielettömän hieno, wau!”

Tiina Miettunen, Codematen Controller

Työntekijöiltä on satanut hänelle positiivista palautetta tilojen viihtyisyydestä ja jopa työhaastatteluihin tulleet ovat myös ihastelleet upean rentoja tiloja – Employer brandingia parhaillaan!

Vanhaa on kunnioitettu ja korjattu niin rakennuksen kuin kalusteidenkin osalta. Upean jokinäköalan siivittämänä tila on suorastaan taianomainen. Kaiken kaikkiaan yrityksen tiloissa vallitsee nyt yhtenäinen ja samankaltainen henki, vaikka kalusteet ja sisustukselliset yksityiskohdat ovatkin tilakohtaisia.

“Todella lumoava, palkitseva ja kivan haastellinen projekti kaikkine yksityiskohtineen, vähän kuin olisi omaa kotia ollut laittamassa. Ihanan rohkeaa heittäytymistä myös asiakkaan puolelta – luottamus ja usko onnistuneeseen lopputulokseen säilyi koko yhteisen matkan ajan.” tuumivat suunnittelijamme Fiia Tryyki ja Suvi Salmenkaita onnistuneesta projektistaan.

Tiina Miettunen Controller Toimistosuunnittelu / Codemate
Loading...