← Tilasuunnittelu / Pakopelihuone Exit Oulu Toimistosuunnittelu / Codemate →

Toimistotilojen päivitystä retrohenkeä ja -puitteita kunnioittaen

Elbit on vuonna 1982 perustettu Oululainen ohjelmistotalo. Tämän globaalin kasvuyrityksen ydinosaamista ovat HR- ja rekrytointiohjelmistojen luonti ja kehitys. Kuntoutusohjelmistot kuuluvat myös heidän tuotetarjontaan, joista tunnetuin on kansallisella tasolla toimiva kuntarekry.fi-pilvipalvelu.

Elbit halusi projektiin toimijan, jolta hoituu koko paketti

Elbitin toimistotilat löytyvät Rautaruukin entisestä pääkonttorista Oulusta. Sisun mukaan tullessa pohjapiirros uusista tiloista oli jo valmiina ja siihen tehtävät pienet muutokset oltiin jo merkattu. Elbit halusi projektiin toimijan, jolta hoituu koko paketti yritysmuutosta tilan suunnitteluun ja toteutukseen sekä jäämäkalusteiden poistamiseen, näinpä Sisu hyppäsi reippaasti remmiin mukaan!

Ilmeen virkistystä rennolla otteella

Rautaruukin vanhat tilat henkivät edelleen rakennuksen alkuperäistä ilmettä 70–80-luvun taitteen ajoilta. Tilojen ilmettä hallitsi aika vahvasti aikakaudelleen tyypillinen ruskea sävyt. Toimitila oli pohjaltaan juuri sopiva Elbitin käyttötarpeisiin ja rakennuksessa vallitseva aikakauden henki vakuutti siinä määrin tulevat asukkinsa, että siitä haluttiin pitää jo suunnitteluvaiheessa kiinni. Tarkoitus oli siis säilyttää tiloissa sama retro fiilis ja tuoda samalla pientä päivitystä ja ilmeen virkistystä rennolla otteella – tästä oiva esimerkki käytävällä komeilevat Kekkos-taulut!

”Ainoastaan positiivista sanottavaa – olemme älyttömän tyytyväisiä lopputulokseen sekä Sisun palveluihin ja työnjälkeen!”

Juho Toivonen, Elbitin toimitusjohtaja

Pääasiallinen muutoskohde tässä projektissa oli niin sanottu Innohuone, josta haluttiin saada viihtyisä ja inspiroiva tila innovatiiviseen työskentelyyn sekä rennompiin palavereihin ja vapaamuotoisempaan yhdessäoloon. Muihin tiloihin tuotiin piristystä pienemmillä sisustuksellisilla asioilla, kuten hauskoilla tauluilla, pirteämmillä seinillä ja joillain kalustelisäyksillä. Myös työhyvinvointiin haluttiin panostaa antamalla työntekijöille mahdollisuus siirtyä mm. sähköpöydän käyttöön tai vaihtamalla ergonomisempaan työtuoliin.

Käytävillä kuullun palautteen perusteella uuden toimiston miellyttävä ympäristö sekä omanlaiset tilat ovat kohentaneet reippaasti työtyytyväisyyttä ja viihtyvyyttä työpaikalla. Tehtävä suoritettu!

“Puitteiden tuoma tyylillinen haaste toi hauskaa ideajumppaa projektiin, ja lopputulos onkin aika svengaava!” kuvailee Suvi Salmenkaita suunnitelmaansa.

Kaipaako toimistonne uutta ilmettä? Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä, miten voisimme parhaiten auttaa!

Juho Toivonen Toimitusjohtaja Toimistosuunnittelu / FCG Elbit Oy
Loading...