← Studio Ollila Ouman →

Ferenda Norden toteutti henkilöstönsä pitkäaikaisen haaveen uudesta toimistosta – suunnittelun sekä osatoteuttamisen yhteistyökumppaniksi valittiin suositusten perusteella Sisu Interior Oy.

Alkutilanne

Ferenda Norden oli monien muiden yritysten tapaan haalinut kalusteita aina tarpeen mukaan vuosien varrella. Milloin uudelle työntekijälle tarvittiin työpiste, milloin neuvotteluille oma neuvotteluhuone, milloin toimistotuoli meni rikki ja tarvittiin uusi. Kalusteita oli hankittu pikku hiljaa, eikä kukaan vastannut kokonaisuudesta. Nyt Ferenda halusi tarjota henkilöstölleen ja asiakkailleen kohtaamispaikan, jossa oli mukava käydä, ja jossa värimaailma oli harmoniassa ja kalusteet toimivia käyttötarkoitukseen.

Tarpeet ja lopputulos

Huoneistona toimi vanha asunto Oulun ydinkeskustassa, jossa pinnat pyrittiin pääosin säästämään entisellään lukuun ottamatta seinäpintojen ehostamista. Lattiapintojen remontista aiheutuvat purkutyöt haluttiin välttää, koska lattiapinnan värimaailma oli neutraali ja lattiat olivat hyvässä kunnossa. Ilmettä tuotiin tehosteseinillä, tekstiileillä sekä pohjoismaalaisuutta ja suomalaisuutta korostavalla koivu- teemalla. Lopputuloksena ilmeestä tuli moderni, mutta hyvin historiaa kunnioittava. ”Ferenda halusi laittaa kaikki kuntoon kerralla, jotta toimistosta tulisi sellainen, että se täyttäisi johdon ja henkilöstön tarpeet 10 vuodeksi eteenpäin.” tiivistää toimitusjohtajamme Jonne Riihimäki projektista. Aino Bragge-Raappana Ferendalta ei voisi olla enemmän samaa mieltä Jonnen kanssa: ”Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen”.

Käytännöllisiä sisustusratkaisuja

Sisääntuloa hallitsee isoon avotilaan tehty ääntäeristävästä lasista tehty erillinen neuvotteluhuone. Brändiä haluttiin tuoda esille arvokkaasti. Toteutustavaksi valittiin CNC-kaiverrus puupaneeliin, joka led-valaistiin taustalta. Kaiverruksen yhdistäminen äänieristettyyn seinään ei ollut niin yksinkertaista, kuin miltä se kuulostaa. Seinän äänen eristävyyteen käytettiin paljon suunnittelutunteja, jotta aulatilassa olevassa neuvotteluhuoneessa voitaisiin käydä myös arkaluontoisempia keskusteluja. Näköyhteyden blokkaaminen hoidettiin muunneltavilla erikoiskaihtimilla.

Suunnittelijan kommentit

Tehdyillä muutoksilla ja kalustevalinnoilla saatiin aikaan merkittävä yleisilmeen kohotus, ja oli ilo nähdä, että asiakas lähti mukaan lähes kaikkiin ehdottamiini sisustuksellisiin ratkaisuihin.” sanoo kohteen suunnitellut ja sisustanut Suvi Salmenkaita Sisulta.

Aino Bragge-Raappana Taloushallinto Asianajotoimisto Ferenda Norden Oy
Loading...