← Tilasuunnittelu / Oulun tekninen liikelaitos (Tekli) Toimistosuunnittelu / FCG Elbit Oy →

Rennosti mystistä ja teollista tunnelmaa kellarissa!

Vuoden 2015 kesällä toiminnan aloittanut Exit Oulu on kahdella eri sijainnillaan Oulun suurin pakopeli toimija. Tämä maailmalla kasvavaa suosiota kerännyt uusi formaatti on tosielämän seikkailupeli, jossa pelaajat lukitaan erikoisteemaiseen pelihuoneeseen, josta logiikkapähkinöitä ratkaisemalla pitäisi päästä ulos 60 minuutissa. 

Projekti lähti liikkeelle, kun laajentuva Exit Oulu alkoi etsiä uusia mielenkiintoisia tiloja missä voisi järjestää pieniä tapahtumia ja mihin voisi tietenkin rakentaa useita eri teemahuoneita. Haluttiin siis isompia tiloja, joissa olisi mahdollisuus järjestää myös erilaisia tilaisuuksia. Tilaksi valikoitui tyhjä betoninen kellari, jossa oli ollut tulipalo; väliseiniä eikä vessoja ollut lainkaan. Kaikki pinnat olivat hyvin raakoja ja kaikki piti käytännössä rakentaa paikalleen. Sisu tuli projektiin mukaan alusta asti heti kun tilat löytyivät.

”Toimivat tilat, hienolta näyttää!”

Petteri Keinänen, Exit Oulun yrittäjä

Tiloista haluttiin saada johdonmukaiset ja yhteneväiset heti sisääntulosta lähtien, joten ammattilaisen apu tuli tarpeeseen. Työt aloitettiin rakentamalla väliseinät jo valmiiksi mietityn pohjan mukaan, jonka jälkeen tehtiin sisustussuunnitelma sisääntulo ja loungetilaan. Kaikki tilat oli rakennettava erikseen, joten työmaata todellakin riitti tässä kohteessa.

Rouheutta, steam punkia sekä teollisesti sävyttynyttä vanhan-ajan tehdasta

Loungetilasta haluttiin saada viihtyisä paikka, jossa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia isommallekin porukalle, ja johon voisi jäädä viettämään aikaa ja nautiskella tunnelmasta ennen ja jälkeen pelien. Käytännön kalustustarpeina oli saada paljon istumapaikkoja, eri istuinryhmiä sekä rentoja oleskelualueita. Baari ja keittiö haluttiin myös loungetilan yhteyteen.

Tässä projektissa riitti ideavirtaa niin Sisun kuin Exitinkin puolelta, ja budjetin sallimissa rajoissa niitä toteutettiin – luovuudesta säästelemättä! 
Valaistuksella ja valaisimilla tuotiin paljon ilmettä seinille ja saatiin korostettua niiden struktuuria. Käsityötä päästiin tekemään aika runsaasti; mm. jättimäiset hammasrattaat seinällä ruostutettiin itse ja baarin hyllyjen kupariputket taivutettiin ja maalattiin suunnitelman mukaisesti. lopuksi toteutuksesta tuli hyvin samannäköinen mitä innovointivaiheen visiosta ja mielikuvasta; tilasta tuli tunnelmallinen ja oikealla tavalla hämyisän kutsuva.

Exitin asiakkailta on tullut runsaasti hyvää palautetta ja ihmiset näyttävät viihtyvän tilassa. Sisu sai kiitosta mukavasta ja rennosta tavasta toimia sekä kaikki onnistuu -asenteesta.

”Haasteena oli saada tilasta tunnelmallinen ilman olematta liian pelottava ja ahdistava, ja tässä onnistuttiin mielestäni pelottavan hyvin!” kuvailee tilan suunnitellut Fiia Tryyki inspiroituneena.

Luodaanko teillekin tunnelmalliset toimitilat? Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä, miten voisimme parhaiten auttaa!

Petteri Keinänen Yrittäjä Tilasuunnittelu / Pakopelihuone Exit Oulu
Loading...