← Tilasuunnittelu / PSOAS Toimistosuunnittelu / GrainSense →

Tunnetila ohjaa visuaalista suunnittelua.

Vanha hirsitalo Puijon laella huokuu historiaa. Puijon Maja on palvellut matkailijoita läheltä ja kaukaa vuodesta 1907, ja nyt 112 vuotta myöhemmin on alkanut Puijon ja Puijon Majan uusi aika ja uusi tulevaisuus. SISU:lla oli kunnia olla mukana herättämässä Puijon Maja uudelleen eloon.

”Sisulaiset ymmärtävät meitä. He kuuntelevat ja toteuttavat. Puijon Majalla heidän suunnittelutyönsä luovat tarinan, jonka me haluamme kertoa.”

Eeva Mertanen

”Lähtökohtanamme Puijon Majan sisustussuunnittelussa oli biofiilinen tilauunnittelu, jolla halusimme luoda tiloihin yhteyden luonnon, tilojen ja ihmisten kesken”, kertoo Puijon Majan pääsuunnittelija sisustusarkkitehti Laura Korento.  Biofiilisuus näkyy muun muassa seinä- ja kattopinnoissa, joissa on käytetty puuta, sammalta ja muita orgaanisia materiaaleja. Suunnittelussa otettiin myös erityisesti huomioon esteettömyys ja eri käyttäjäryhmät. Tarpeellisia muutoksia oli ravintolan palvelulinjaston sekä kahvilan uudistaminen sekä vessatilojen muutos esteettömäksi. Samalla rakennuksen kuntoa tarkastettiin ja kunnostettiin rakenteita.

”Ravintolaan haettiin tunnelmaa kotoisasta metsäolohuoneesta, joka tuntuu omalta mökiltä, johon on aina ihana palata.”

Laura Korento

Sisätiloihin rakennettiin laavu vanhaan naulakkotilaan, joka tuo vahvasti retkeilyn tunnelmaa tilaan. Kalusteissa käytettiin paljon vintage kalusteita sekä kunnostettiin vanhaa. Kierrätys huomioitiin myös lasipinnoissa, joissa käytettiin uudelleen vanhoja hyllyjä sekä lasiseiniä. Myös puutavarassa käytettiin sellaista puutavaraa, joka yleensä jää seisomaan hyllyille. Tavara laadultaan sopi oikein hyvin Majan käyttötarkoitukseen.

Kotoisa kokonaisuus tehtiin vanhaa rakennusta kunnioittaen sekä paikallisten tekijöiden ja tuotteiden voimalla. Upea kokonaisuus toivottaa sinut tervetulleeksi kokemaan Puijon kansallispuiston aktiviteetit sekä palvelut.

Voin lämpimästi ja täydestä sydämestä suositella Sisua mihin tahansa vaativaankin projektiin. Sisulta onnistuu niin asiakkaan näköinen visuaalinen ilme kuin projektin johto. Kiitos Sisu ♥️

Eeva Mertanen
Ota yhteyttä ja onnistutaan yhdessä Sisukkaasti!
Lue lisää muista sisustuskohteistamme!
Seuraa Sisulaisia somessa!
Ravintolamestarit - Eeva Mertanen Ravintolamestarit - Eeva Mertanen Toimitusjohtaja Ravintolasuunnittelu / Puijon Maja
Loading...