← Versonpuoti myymäläsuunnittelu Työympäristösuunnittelu / Codemate →

Julkitilakalusteiden muotoilussa on otettava huomioon erityisesti materiaalien kestävyys, kalusteen toiminnallisuus ja yleinen kestävyys. Ideaparkin kalusteissa käytimme kestävää keinonahkaa upean kirkkaissa väreissä, kalustelaminaatti rungoissa kestää hyvin kulutusta eikä naarmuunnu helposti. Selkä- ja käsinojat ovat irrotettavissa ja päälliset vaihdettavissa helposti. Tutustu lisää upeaan Oulun Ideaparkkiin!

Kalustemuotoilulla persoonalliset ja tilakonseptin mukaiset ratkaisut.

Muotoilimme Ideapark Kulku- istuinkalusteen. Asiakkaan tavoitteena oli luoda istuinalueita, jotka palvelevat monimuotoisesti asiakkaita. Istuimet suunniteltiin niin, että siihen voidaan istahtaa monelta suunnalta. Istuimen useat kevyet selkänojat rajaavat seurueita toisistaan luontaisesti. Näin toteutettiin samalla yhteisöllinen, mutta yksilön omaa tilaa korostava istuinkokonaisuus. Kalusteet sijoitettiin kohtaamisalueille, kuten sisäänkäyntiaulat ja käytävätilat, jossa ne palvelevat ostoskeskuksen vieraita koko ostospäivän ajan.

Sisulaisten kanssa oli helppo tehdä yhteistyötä. Sisulaiset ovat positiivisia ja ratkaisukeskeisiä ja projektinjohto oli hyvä luottaa heidän käsiinsä.

Aliisa Alahäivälä, Ideapark Oulu kauppakeskuspäällikkö

Suunnitteluprosessi oli meidän näkökulmastamme vaivaton ja miellyttävä. Saimme kolme erilaista vaihtoehtoa, joista lähdimme valitsimme eteenpäin vietävän suunnitelman. Sisustussuunnitelmasta saimme kustannusarviot vaiheittain esiteltynä, mikä helpotti toimenpiteiden suunnittelua eri ajankohtiin.

Aliisa Alahäivälä, Ideapark Oulu kauppakeskuspäällikkö

Kalustemuotoilulla monipuolisuutta ja muuntautumiskykyä tilaan.

Muotoilimme istuinpenkkikalusteen, joka on ketjutettavissa erilaisiin kalusteryhmiin, sekä varastoi samalla lisäistuimia suurempia tapahtumia varten. Asiakkaan tavoitteena oli saada monipuolinen ja istumapaikkoja maksimoiva ratkaisu, ilman erillistä varastointia. Osaan penkeistä integroitiin pistokepaikat, että kalusteet palvelevat myös esimerkiksi puhelimen latauspisteenä. Tätä oleskeluun ja tapahtumiin käytettävää tilaa korostettiin muotoillulla erikoisvalaistulla kattoelementillä. Kattoelementin RGB-valaistus mahdollistaa värimaailman muutokset juhlapyhien tapahtumien, kampanjateemojen ja vuodenaikojen mukaan. Tilaa käytävätilasta jakamaan muotoiltiin kaarevaan muotoa omaavat rimatilanjakajat, joita voidaan siirrellä ja yhdistellä toistensa jatkoksi tarpeen mukaan.

Sisun suunnittelema A-alueen leikkialue on saanut todella hienon vastaanoton käyttäjiltä.

Aliisa Alahäivälä, Ideapark Oulu kauppakeskuspäällikkö

Leikkipaikka viihdyttää ja aktivoi

Muotoilimme Fantasia Works:n kanssa yhteistyössä leikkialueen A-aulatilaan erityisesti pienempiä lapsia ajatellen. Tilan keskiössä sijaitsevasta pylväästä muotoiltiin puu ja ympäröivä kumpualue mahdollistaa mäenlaskua ja kiipeilyottein sekä köydellä kiipeämistä. Hauskat palloelementit tuovat väriä ja kohoaskelmia lasten leikkisää liikkumista tukemaan. Avoin alue mahdollistaa koko perheen oleskelun leikkialueella ja viihtymisen kauppakeskuksessa pidemmänkin aikaa.

Visuaalinen viestintä ja asiakasohjaus

Asiakkaiden sosiaalitilat haluttiin opastaa selkeällä tavalla ja niihin suunniteltiinkin reippaasti väriä huomiota tuomaan, sekä helposti löydettäväksi. Näissä tiloihin johdattavissa käytävissä käytettiin brändi-ilmeen väritystä kaikilla seinäpinnoilla. Grafiikalla tuotiin leikkisyyttä ja viestintää isoina elementteinä ja tehostevärit ohjaavat hyvin perille myös esteettömyysnäkökulmasta.

Ota yhteyttä ja onnistutaan yhdessä Sisukkaasti!
Lue lisää muista sisustuskohteistamme!
Aliisa Alahäivälä Kauppakeskuspäällikkö Ideapark Oulu Sisustus
Loading...