Toimistosuunnittelu / Vantti →

Työhyvinvointia uusilla tiloilla

Kansainvälinen teknologiayritys ja pitkäaikainen asiakkaamme Codemate haki uusia tiloja Oulusta kasvunsa tueksi. Oikea tila löytyi Oulun Rotuaarilta, Pekurin tiloista, joka on viime vuosina kokenut muutoksen Stockmannin kauppakeskuksesta liike- ja toimitilakortteliksi. Kiinteistönomistajien ja arkkitehdin muutossuunnitelmien pohjalle Sisulaiset suunnittelivat Stockmannin vanhaan sisustus- ja kodinosaston kerrokseen Codemate:lle uuden toimistotilan. Muutosprojektissa rakennettiin työympäristö, joka vastaa nykypäivän joustavaa hybridi työkulttuuria. Uudessa toimistossa henkilökuntaa palvelee monitilatoimiston erilaiset työalueet sekä yhteisölliset alueet, kuten suuri avokeittiö ja saunaosasto. Sisäänkäynnin näyttävä lasiseinä värivalaistuslogolla kertoo yrityksen rohkeasta brändistä ja asenteesta. Aulan sisustuksen asenne johdattaa työympäristöön, jossa persoonallisuus on keskeinen arvo.

‘’Lopputulos on hieno ja tilat ovat työntekijöiden mieleen.’’

Jukka Katajaharju, toimitusjohtaja

Sisäänkäynti ja yhteinen oleskelu huokuu luonnon tunnelmaa biofiilisen suunnittelun tuloksena. Keskiössä on Naava Duo viherseinä ja suuri kirjahylly on usean viherkasvin koti. Kontrastia luonnon elementille tuovat lasipinnat ja värivalot. Näiden yhdistelmä tuo dynamiikkaa sisustukseen ja nostaa erityisesti brändin ilmettä esille. Vehreys jatkuu aina työtiloihin asti, jossa suuret viherkasvit luovat rauhallista ja viihtyisää tunnelmaa. Oleskelutilassa rennot säkkituolit ja Inno Lab XL keinutuolit kutsuvat yhteisille kahvitauolle ja illanviettoon pelien parissa. Suuret kulmasohvat avotilassa mahdollistavat koko työyhteisön kokoontumisen samaan tilaan. Vastapainona avotiloille luotiin eri kokoisia neuvottelutiloja sekä hiljaisia yhden hengen työhuoneita, jonne on mahdollista vetäytyä keskittyvään työhön tai video- ja puheluneuvotteluihin.

‘’Pääneuvotteluhuone oli asiakkaalle yksi tärkeimpiä asioita uusissa tiloissa. Heillä oli tarkka visio, mitä he haluavat visuaalisesti ja toiminnallisesti. Realisoimme vision todeksi sisustusratkaisuilla ja kalustemuotoilulla.’’

Suvi Salmenkaita

Pääneuvotteluhuoneella haluttiin erityisesti viestiä yrityksen laadukkaasta brändistä. Tästä syystä neuvottelutilan sijoitus valittiin perinteikkäästä ikkunakulmauksesta, joka on aiemmin toiminut Stockmannin tavaratalojohtajan huoneena. Sisu Interior muotoili sisustuskonseptin ja asiakkaan toiminnallisten toiveiden pohjalta edustusneuvottelutilan tehosteseinän, neuvottelupöydän ja valaisimen. Toiminnallisena elementtinä neuvotteluhuoneeseen lisättiin motorisoidut kaihtimet tietoturvan ja yksityisyyden varmistamiseksi. Lisäksi verhoilla luotiin taustallinen lasipinta, jolloin sisäpuolen lasit toimivat piirto- tai kirjoituspintoina, kun kaihtimet ovat alhaalla. Näin ollen tilaan ei tarvinnut lisätä erillisiä piirtotauluja.

‘’SISU Interior tarjosi hyviä ideoita ja ratkaisuja. He kuuntelivat meitä ja ottivat ehdotuksemme niitä hyvin vastaan. Meillä oli hyvä vuoropuhelu ja saimme räätälöityjä ratkaisuja, kuten valaistus, logot ja mittatilauksena suunnitellun neuvotteluhuoneen.’’

Jukka Katajaharju, toimitusjohtaja

Sisu Interiorin projektinhallintapalvelulla vapautettiin asiakkaan aikaa tilausten aikataulutukselta ja seurannalta, sekä varmistettiin sisustussävyjen oikea toistuvuus tilassa. Projektinhallintaan kuului myös toteutuksen jälkitarkastus ja keskustelu saneeraajan suuntaan tarvittavista yksityiskohdista. Toteutussuunnittelulla varmistettiin muotoiltujen tuotteiden sopivuus, toimitettavuus ja asennettavuus tilassa. Toteutussuunnittelussa käydään läpi myös neuvottelutekniikan ja sähkön suunnitelmalliset vedot kalusteissa ja seinärakenteessa. Keittiösuunnittelun tehtiin yhdessä arkkitehdin ja keittiövalmistajan kanssa niin, että projektin toteutuminen pysyi aikataulussa materiaalin saatavuus haasteista huolimatta.


Ota yhteyttä ja onnistutaan yhdessä Sisukkaasti!

Lue lisää sisustuskohteistamme

Työympäristösuunnittelu / Codemate
Loading...