Mikä on avaruusseinä?
Avaruusseinä (Infinity Wall) on yksivärinen tila jossa seinien, lattian ja katon rajat on pyöristetty näkymättömiin – vähän kuin pystyyn nostettu skeittiramppi. Käytännössä se on siis taivutettu, täysin saumaton seinä tai nurkkaus, joka luo kuvattaessa illuusion loppumattomasta tilasta. Asiakkaallemme, markkinointiviestintätoimisto Kuululle, tekemämme seinä mitoitettiin tilan mukaan seuraavasti; pidempi seinä on noin 4m, lyhyempi noin 3,7m, korkeutta on 3m, ja lattiaa on noin 4m x 3,7m.

Yksiväristä taustaa vasten kuvatusta materiaalista voidaan editoidessa korvata taustaväri toisella kuvalla. Tekniikkaa kutsutaan mm. avaintamiseksi, kiiaamiseksi, blue/greenscreen- tai chromakuvaukseksi, ja sitä käytetään useisiin eri tarkoituksiin niin videokuvauksessa kuin still-kuvissakin.

Rakennusvaiheet
1.       Seinän rungon rakentaminen
Koko kompleksin runko piti rakentaa ja tässä tapauksessa myös lattialle tehtiin runko, eli korotettiin lattiaa, jotta se olisi helpompi purkaa ja siirtää tarvittaessa. Hyvin samankaltainen rakennusprosessi kuin normaalien väliseinien teossa.

2.       Kulmaelementtien valmistaminen taivutusta varten
Tämä vaihe tehtiin CNC-koneella, jotta saatiin millimetrin tarkkuudella juuri sen pituiset ja paksuiset elementit mitä haluttiinkin.

3.      Levytys
Yläosassa käytettiin kipsilevyä (ihan kuin tyypillisessä väliseinässäkin), taivutusosassa ohutta vaneeria ja korotetussa lattiassa lattialastulevyä. Käytännössä koko runko peitettiin pintamateriaaleilla muodon saamiseksi.

4.      Tasoitus, maalaus ja pintakäsittely
Levyjen saumat nauhoitettiin ja tasoitettiin, jotta pinnasta tulisi täysin yhtenäinen ilman mitään saumoja. Tasoitus vaihe toistettiin useita kertoja parhaimman lopputuloksen saamiseksi.

Sitten kaikki pinnat pohjamaalattiin, jonka jälkeen ne pintamaalattiin täyshimmeällä poikkeuksellisen valkoisella maalilla useampaan kertaan.

Lopputulos


Haluatko sinäkin mittatilaustyönä rakennetun avaruusseinän tiloihinne?
Ota yhteyttä: Puh. 0400 488 169 tai sisu@sisuinterior.fi – meiltä se onnistuu!