Mikä on avaruusseinä?
Avaruusseinä (Infinity Wall) on yksivärinen tila, jossa seinien, lattian ja katon rajat on pyöristetty näkymättömiin – kuin pystyyn nostettu skeittiramppi. Käytännössä se on taivutettu, täysin saumaton seinä tai nurkkaus, joka luo kuvattaessa illuusion loppumattomasta tilasta. Asiakkaallemme, markkinointiviestintätoimisto Kuululle, tekemämme seinä mitoitettiin tilan mukaan seuraavasti; pidempi seinä on noin 4m, lyhyempi noin 3,7m, korkeutta seinällä on 3m, ja lattian pintaa on noin 4m x 3,7m.

Yksiväristä taustaa vasten kuvatusta materiaalista voidaan editoidessa korvata taustaväri toisella kuvalla. Tekniikkaa kutsutaan mm. avaintamiseksi, kiiaamiseksi, blue/greenscreen- tai chromakuvaukseksi, ja sitä käytetään useisiin eri tarkoituksiin niin videokuvauksessa kuin still-kuvissakin.

Rakennusvaiheet
1.       Seinän rungon rakentaminen
Koko seinäosion runko täytyi rakentaa kokonaan ja myös lattialle tehtiin korotetty rakenne, jotta se olisi helpompi purkaa ja siirtää tarvittaessa. Rakennusprosessi on hyvin samanlainen, kuin normaalien väliseinien teossa.

2.       Kulmaelementtien valmistaminen taivutusta varten
Tämä vaihe tehtiin CNC-koneella, jotta saatiin millimetrin tarkkuudella juuri sen pituiset ja paksuiset elementit mitä haluttiinkin.

3.      Levytys
Yläosassa käytettiin kipsilevyä (ihan kuin tyypillisessä väliseinässäkin), taivutusosassa ohutta vaneeria ja korotetussa lattiassa lattialastulevyä. Käytännössä koko runko peitettiin pintamateriaaleilla muodon saamiseksi.

4.      Tasoitus, maalaus ja pintakäsittely
Levyjen saumat nauhoitettiin ja tasoitettiin, jotta pinnasta tulisi täysin yhtenäinen ilman mitään saumoja. Tasoitus vaihe toistettiin useita kertoja parhaimman lopputuloksen saamiseksi.

Lopuksi kaikki pinnat pohjamaalattiin, jonka jälkeen ne pintamaalattiin täyshimmeällä poikkeuksellisen valkoisella maalilla useampaan kertaan.

Lopputulos

Päivitetty 2020