Toimitilojen monet mahdollisuudet.

Toimitiloja tarjoavia tahoja löytyy monenlaisia ja tilaratkaisuja aina valmiista kokonaan remontoitaviin. Tiloja vuokraavilla tahoilla on hyvin erilaisia suhtautumistapoja uuden tilan käyttäjän hankintaan. Brändätyllä kiinteistöllä on asiakasprofiilit, jonka mukaisia toimijoita he hakevat kiinteistöönsä. Kohdennuksella haetaan kiinteistölle arvokkuutta ja brändille arvoa. Vapaamuotoisemmat toimitilakiinteistöt taas voivat etsiä tietyn sopimushinnan ja vuokra-ajan kestoon sitoutuvia toimijoita, eikä liiketoiminnan alalla ole niin väliä.

Toimistohotellin helppous ja palvelut

Helppo ja nopea ratkaisu on toimistohotelli, joissa tarjotaan kokonaisvaltaisia paketteja yrityksille. Toimistohotellissa tai businessparkissa on helppo aloittaa toiminta, sillä näiden toimitilojen yhteydessä on usein tarjolla hyvät oheispalvelut, kuten ravintola, neuvottelutilat ja auditoriot sekä muita lisäpalveluja, kuten kampaamo ja kuntosali. Lisää helppoutta toimiston arkeen tuo erilaiset huoltopalvelut. Viherkasvit huolletaan, siivous onnistuu monipuolisesti, tekstiileille pesupalvelut, hyvät kierrätys järjestelmät ja lista jatkuu. Joissakin toimistohotelleissa on mahdollisuus myös hyvään logistiikkaan mikäli yritykselläsi on paljon paketti ja rahti liikennettä. Kääntöpuolena toimistohotellit voivat olla jäyhiä luomaan sinun työyhteisösi näköiset tilat ja tilamuutoksien kanssa voi joutua neuvottelemaan enemmänkin. Rakennuksien arkkitehtuuri taipuu tilaratkaisuiltaan usein tiettyihin muotteihin ja voisi väittää, että persoonallisuutta voi puuttua tiloista.

Persoonalliset toimitilat yksittäisistä toimitilakiinteistöistä

Toimistohotellien lisäksi tarjolla on monenlaisia tiloja, kuten halliosakkeita, myymälä- ja tuotantotila tai kotitalouksista muokattuja toimitila rakennuksia. Asunto-osakeyhtiöillä voi olla katutason toimitiloja, jotka sopivat useimmiten liiketiloiksi. Suuremmissa toimitilakiinteistöissä esimerkiksi kaupunkien keskustoissa, on tarjolla hyvinkin laaja kirjo eri tasoisia toimitiloja. Valtakunnalliset ja kansalliset kiinteistöomistajat usein panostavat tilojensa laatuun ja rakennukset ovat hyvin huollettuja. Pienimmät toimijat taas voivat antaa hyvinkin vapaita käsiä muokata tila yritykselle sopivaksi. Alun perin muuhun kuin toimitilakiinteistöksi tarkoitetuissa rakennuksissa hyvä puoli onkin usein rakennuksien poikkeuksellinen ja persoonallinen arkkitehtuuri sekä kodinomaisuus, joka luo uniikkia viihtyvyyttä. Kääntöpuolena näissä voi olla omistajan tai vuokraajan sitoutuminen tilamuutoskuluihin ja vuokralaiset voivat itse joutua kustantamaan perustason muutoksetkin. Mikäli sinun brändillesi tilan visuaalinen ilme on tärkeä, voi näistä löytyä arkkitehtuurin aarteita. Muista silloin, että rakennus on usein suojattu, joka tarkoittaa, että remontissa tarvitaan asiantuntija apua.

Sisu interior sisustusarkkitehtitoimiston suunnittelema toimisto Codemate Oulu. Tyoymparistosuunnittelu ja neuvotteluhuone rimaseinälle, johon upotettu näyttö.
Pohdiskelimme kahden tilan välillä mikä olisi meille sekä toimivuuden, että budjetin kannalta paras ratkaisu. Sisu teki meille ripeästi karkean tilasuunnitelman ja kustannusarvion, jotta pystyimme vertailemaan tarjolla olevia tiloja. Saimme suunnitelman avulla avaimet päätöksentekoon.

Tiina Miettunen

Codemate Oy

Nappaa itsellesi asiantuntija linjoille varauskalenteristamme ja keskustele tilasuunnittelijan kanssa ilmaisessa vartin tapaamisessa.

Toimitilan valinnassa muista nämä

Lähde liikkeelle kartoittamalla teidän omat tarpeenne liiketoiminnan ja henkilöstön osalta. Ymmärtämällä tarpeenne voit rajata paljon hakuparametreja. Samalla saat neliömäärä tarpeet nykyhetkeen sekä tulevaisuuteen. Liiketoiminnan kasvua varten varmista, että tilat palvelevat teitä strategian mukaisesti. Näitä tekijöitä voivat olla vuokrasopimuksen kesto ja tyyppi, tilojen muokkautuvuus ja mahdollisuus tilojen helppoon laajentamiseen, sijainti ja kulkuyhteydet sekä tilojen laatu. Muista huomioida myös miten teillä henkilöstö kulkee töihin, tarvitaanko parkkipaikkoja vai olisiko hyvä sijainti lähellä julkisen liikenteen varrelta.

Tärkeintä on, että sinulla on suunnittelija alusta alkaen mukana, sillä suunnittelija pystyy auttamaan sinua valitsemaan omalle tiimillesi sopivat pohjaratkaisun ja neliömäärän. Suunnittelija pystyy myös ratkaisemaan tilan käytön niin, että pystyt valitsemaan edullisemman tilan yrityksen toimipisteeksi. Hyvä suunnittelija auttaa sinua myös tilan kiinteiden kulujen sekä muutoskulujen budjetoinnissa.

Lue myös artikkeli Toimitilan vuokraajan muistilista!

Tutustus työympäristösuunnitteluun tästä.

Seuraa Sisulaisia somessa!