Valloittavat viherkasvit sisustuksessa 🌿

Sisustussuunnittelussa luonnon elementeillä ja viherkasveilla tuodaan tiloihin viihtyvyyttä ja parannetaan akustiikkaa. Vihersisustaminen vaatii hieman panostusta työarjessa mutta vaihtoehtoja on niin tuotteiden kuin huoltopalveluiden suhteen. Vaihtoehtoja vihreyden lisäämiseen on monia:

Puijon torniravintola buffet tiski, joka vuorattu kelopuulla ja sammaleella. Viherkatto sammaleesta ja lehdistä yhdessä paperivalaisimien kanssa. Seinällä tumman vihreä luontokuosinen valokuvatapetti.

1. Ruukkukasvit. Suositellaan altakasteluun sopivia kasveja ja altakasteluruukkuja.

2. Lattiatason istutusaltaat, joista saa runsautta ja tilanjakoa. Suuriin ruukkuihin saadaan useampi viherkasvi ja luodaan kauniita sommitteluja, jotka myös auttavat tilan akustiikassa sekä jakavat tiloja. Suuret ruukut ovat usein pienillä rullilla, jolloin niitä on helpompi siirtää.

3. Köynnökset yhdessä esimerkiksi riman tai ritilän kanssa tekee kauniin tilanjakajan. Jos hieman jaksat odottaa, tulee köynnöskasveista upeita tilanjakajia ja tehosteseiniä tilaasi.

4. Viherkasviseinät, esimerkiksi Naavalla on laaja valikoima erilaisiin tiloihin ja tarkoituksiin. Viherkasviseinien helppohoitoisuutta Naava on lisännyt entisestään käyttämällä tekniikkaa ja tekoälyä. Voit säätää viherkasvien valoja ja seurata seinän hyvinvointia sekä yleistä tilannetta sovelluksella.

5. Stabiloidut sammal- ja jäkäläseinät, joihin voidaan lisätä myös lehtivihreää. Nämä kaunokaiset eivät vaadi kastelua. Nämä tuotteet ovat erittäin monipuolisia käyttää, sillä usein sammalpinta on levyssä, joka on helppo asentaa. Kokoja ja muotoja löytyy paljon sekä mittatilaustyönä saadaan tilaan sopivat sammalseinät. Yleisesti näistä tehdään logoja, kokonaisia sammalseiniä ja tauluja.

6. Kaikkien näiden yhdistelmiä ja paljon muuta mitä suunnittelija inspiroi tilaasi 💚 Viherkasvit ovat osa tilasuunnittelua. Viherkasvisuunnitelma sovitaan aina asiakkaan kanssa sellaiseksi, että kokonaisuus sopii ympäristöön sekä on hoidettavissa joko omalla työporukalla tai sopivalla hoitopalvelulla.

Ruokailutila ja pienikeittiö, jossa ikkunapenkit ja neljän hengen ruokailuryhmä. Valkoiset retro riippuvalaisimet ja suuri palmuvehka lattiaruukussa. Seinällä monisävyinen  abstrakti akryylimaalaus.

Useilla viherkasvien toimittajilla löytyy laajat huoltopalvelut viherkasvien myynnin lisäksi. Palveluja voi hankkia tarpeen mukaan aina viikoittaisesta kastelusta vuosihuoltoon. Viherkasviseinät vaativat usein vähemmän huoltoa, sillä kastelujärjestelmä on kalusteessa itsessään. Vähiten hoitoa vaativat stabiloidut aitosammal ja -jäkäläseinät, jotka eivät vaadi kastelua vaan pelkästään sopivan ilmankosteuden 40–60 %